Smakresa i Värmlands skogar

När värmländska smakrika naturen, passion för mat och en drivande företagare kombineras så kan det blir någonting unikt som Grinnemo Hallon och Honung AB.

2012 köpte jag Ivar Myrli och min sambo Ulrika gården i Grinnemo, Gräsmark. Vi började med hallonbuskar och bikupor, som blev en riktig god sylt och populär honung. Sedan dess har vi konstant utvecklat produktionen, produktpalett och med det kunskaper inom mathantverk.

Det är roligt att se hur små frön blir en planta, växer, skördas och hamnar till slut som en riktig god sylt på era mackor eller dessert. Vår rabarbersylt med kardemumma är en sådan stjärna som till och med fick Guldmedalj i SM Mathantverk 2020.

Mest känt är vi nog för vår fantastiska Trattkantarellchutney. Den har inte bara lagats i privat hus bruk redan i många år men även fått tredje plats i Gastronomiska Matverk Värmland 2020 (fortfarande under utvecklingsperioden) och fick representera Sverige på den internationella matmässan i Berlin i 2020 och 2023.

På vår monter har ni chans att smaka på skrädmjölsknäcke, Ramslöksost och chutney som tredje komponent.

Välkommen!

Ivar

För att upptäcka vår breda produktpalett, läsa om hållbart och oss kika in på http://www.grinnemohh.se