• ALKOHOLFRITT - HUR HAR UTVECKLINGEN GÅTT OCH VART ÄR TRENDEN PÅ VÄG?

    Med: Erika Ollén, Grundare på Gnista Spirits

    2016 lanserades den första alkoholfria spriten – en helt ny sorts produkt som smakmässigt inte liknar något annat – och idag finns det över 100 varumärken globalt inom kategorin. Hur har utvecklingen gått och vad är det som driver den alkoholfria trenden? Och hur kan vi förvänta oss att produkterna kommer att gestaltas de kommande åren, när alkoholfritt går från att vara just en “trend” till att bli en del av det nya normala? Erika delar med sig av insikter om den alkoholfria vågens skiftningar.

    Taggning: Food and Drink, Food Tech

    Om: Erika Ollén

    Erika Ollén har närmre tjugo års erfarenhet från kommunikation och varumärkesutveckling av mat- och dryck. 2019 lanserade hon Gnista Spirits, världens första alkoholfria sprit som faktiskt ersätter alkoholhaltig. Idag anses Gnista av tex. Bloomberg att vara en key player inom alkoholfritt, och spriterna såväl som “framtidens rödvin” säljs på åtta marknader globalt.