• Räddade råvaror, en trend som kan finta konsumenten.

    Med: Truls Christenson, Medgrundare och VD på Rscued

    Att minska svinn är på allas läppar. Livsmedel med räddade ingredienser har plötsligt blivit riktigt hett, men vad är definitionen av räddat? När gör man faktiskt riktig impact och minskar matsvinnet och när är det snudd på greenwashing? 40 % av allt som odlas i världen slängs. Det är de fyrtio procenten vi ska ta hand om, inte finta bort oss själva eller konsumenten genom att omdefiniera de andra sextio procenten bara för att få till en snygg hållbarhetsrapport eller öka omsättningen.
    Att minska svinn är en lagsport, men låt oss börja med att definera vad svinn faktiskt är.

    Taggning: Food Tech och Production

    Om: Truls Christenson

    Truls är en av grundarna till frukträddar-företaget Rscued som sedan starten 2015 har räddat ca 2000 ton frukt och grönsaker från att slängas i onödan. Av frukten och grönsakerna gör man juicer, shots, lemonder och smoothies.